Rabláncra fűzött nőkkel végeztet szemétszedést és sírásást Joe Arpaio Arizonai seriff. A kemény módszereiről ismert seriff korábban férfiak esetében is bevezette a rabláncos közmunkacsoportokat.

Már nőket is rabláncra fűzve dolgoztat a börtönön kívül Arizona hírhedt seriffje, Joe Arpaio. Az amerikai állan fővárosát Phoenixet is magába foglaló Maricopa megye seriffje a rabláncra fűzött nőkkel olyan közérdekű munkákat végeztet, mint sírásás a nincstelen elhunytak eltemetésekor, vagy szemétszedés az Arizonai-sivatag negyven fokos hőségében - jelentette a brit Telegraph.

A rabláncra fűzött nőket éjszakára sem engedik az Estrella nevű börtönben aludni, helyette második világháborús katonai sátrakban ágyaznak meg maguknak az aszfalton. A láncra fűzött csoportokra közmunka alatt puskával, pisztollyal és sokkolóval felszerelt női börtönőr vigyáz. A láncra fűzött nők arra panaszkodnak, hogy a lánc mindig megcsavarodik, és állandóan forgolódniuk kell, hogy kicsavarják.

Az elítéltek szigorú büntetése hívének számító Arpaio seriffet több kritika érte kemény módszerei miatt, a börtönök zsúfoltságát például sátrakkal enyhítette, a férfi raboknak pedig rózsaszínű alsónemű viselését tette kötelezővé. A seriffről és módszereiről bővebben korábbi cikkünkben olvashat.