A Twitteren barátkozik Medvegyev és Schwarzenegger

Vágólapra másolva!
Dmitrij Medvegyev orosz államfő és Arnold Schwarzenegger volt kaliforniai kormányzó a Twitteren is tartja a kapcsolatot: Medvegyev ott kívánt Schwarzeneggernek sok sikert az új életéhez, és kedden megállapodtak abban, hogy elmennek együtt síelni.
Vágólapra másolva!

Tavaly ősszel kezdődött az orosz államfő és a volt kaliforniai kormányzó Twitter-barátsága, amikor Schwarzenegger moszkvai látogatása után lelkes bejegyzést közölt a blogjában arról, milyen volt Medvegyev ritkaságszámba menő veterán Csajkájában ülni. Az orosz elnök pedig tréfásan felajánlotta a kormányzónak a moszkvai polgármester akkor üresen álló tisztségét.

A személyes találkozóra tavaly nyáron került sor, amikor Medvegyev amerikai útján elment Kaliforniába, hogy a Szilícium-völgy intézményeivel ismerkedjen, mert javaslatára Moszkva mellett épül egy innovációs kutatásokat és fejlesztéseket összpontosító település.

Medvegyev a Twitteren kívánt Schwarzeneggernek sok sikert az új életéhez - a korábbi testépítő és filmszínész ugyanis a múlt vasárnap adta át utódjának, a demokrata párti Jerry Brownnak a kaliforniai kormányzói széket. A jókívánságokat megköszönve Schwarzenegger kedden ugyancsak a Twitteren azt írta: reméli, Medvegyev elnök jól töltötte a szilvesztert. "Alig várom, hogy újra találkozzunk. Talán elmehetnénk síelni?" - írta.

A válasz szintén kedden megszületett: "Köszönöm. Emlékszem, hogy megállapodtunk ebben. Egészen bizonyosan találunk rá időt" - írta az elnök a blogjában.

Az orosz államfő az internet nagy híve, már politikai állásfoglalásokat is közzétett blogjaiban, kötelezte az állami tisztségviselőket az internet személyes használatára, és orosz politikustól szokatlan módon a Twitteren tréfálkozni is szokott.