Ismét elpusztult madarak hullottak az égből az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
A szilveszter éjszakáján, Arkansas államban történt tömeges madárpusztulás után újabb hasonló eset történt Louisianában és Svédországban is.
Vágólapra másolva!

Ismét elpusztult madarak hullottak az égből az Egyesült Államokban. Szilveszter éjszakáján Arkansas államban számoltak be ilyen esetről, legutóbb pedig Louisianában és Svédországban történt hasonló dolog.

A louisianai Baton Rouge közelében futó autópályára körülbelül 450 madár teteme hullott, miután a szárnyasok villamosvezetékeknek és autóknak ütköztek, valószínűleg azért, mert betegek voltak vagy valami felriasztotta őket a fészkükből. Jim LaCour helyi állatorvos szerint a két amerikai esetnek nincs köze egymáshoz.

Svédországban is hasonló tömeges madárpusztulás történt. Egy, Göteborgtól mintegy 150 kilométerre található kisváros egyik utcáján, szerdán 50-100 elhullott madarat szedtek össze. Egy madárszakértő szerint valószínűleg megriasztotta valami az állatokat, amitől céltalanul elkezdtek röpködni, majd fákkal és épületekkel ütköztek. Anders Wirdheim úgy véli, hogy az Európában és az Egyesült Államokban is uralkodó hideg tél és táplálékhiány gyengíti le a madarakat és emiatt ütköznek különféle objektumokkal, ha valami felriasztja őket.