Egy indiai színésznővel létesített szexuális kapcsolatáról készült videóval zsaroltak meg egy ismert indiai gurut - írja a Telegraph. A guru több mint 450 millió forintot fizetett, sok követője pedig megharagudott a szerintük tisztátalatlanná vált mesterre.

Több mint 450 millió forintot (1,4 millió fontot) fizetett zsarolóknak egy ismert indiai guru, hogy ne hozzák nyilvánosságra azt a videófelvételt, amelyen az látható, hogy a guru szexuális kapcsolatot létesített egy ismert indiai színésznővel - írja a Telegraph című brit lap az ügyet vizsgáló nyomozókra hivatkozva.

A guru, a 32 éves Swami Nithyananda azt állítja, egy újságíró zsarolta meg, aki először 3,5 millió fontot követelt, de ezt lealkudta. A pénzt állítólag egyik követője fizette ki.

Swami Nithyananda a világon számos követőt szerzett magának jógaiskolájával. Élnek követői az Egyesült Államokban, Kanadában és Szingapurban is. Indiában tévéműsorok állandó szereplője, jó kiállása és közvetlen stílusa miatt előszeretettel szerepeltetik - írja a Telegraph. A videóról szóló történet nyilvánosságra kerülése után számos feldühödött követője tiltakozott rezidenciája közelében, mivel úgy érezték, a guru tisztátalanná vált.

A követőihez intézett videoüzenetében Nithyananda közölte, nem tett semmi illegálisat, a videó egy ellene indított lejárató kampány része.