Növelték a terrorkészültséget a brit reptereken

Vágólapra másolva!
Növelték a terrorkészültséget a brit reptereken és főbb közlekedési csomópontokban - írta a BBC. A tudósítás szerint nincs küszöbön álló támadás, a lépés csak elővigyázatosság.
Vágólapra másolva!

"Jelentősről" "súlyosra" növelték a repterek és London vasútállomásainak terrorkészültségét a BBC tudósítása szerint, bár hozzátették, hogy nem tudnak küszöbön álló támadásról. Az Egyesült Királyság egészére vonatkozó készültségi fokozat maradt a "jelentős" kategóriában.

A BBC szerint a hivatalok elővigyázatosságról beszélnek, ugyanakkor az egész országra vonatkozó besorolás azt jelenti, hogy egy terrorakció valószínűsége igen magas az országban. A hivatalnokok szerint ha konkrét akcióról lenne tudomásuk, a terrorkészültséget "kritikusra" emelnék.

A BBC azt írta, hogy a gyakorlatban a repterekre és a londoni vasútállomásokra vonatkozó készültségi besorolás azt jelenti, hogy több rendőrt látnak majd az utasok. "Az egyes területekre vonatkozó besorolásváltás elég gyakran megesik. Általában a változás a nyilvánosság figyelmét elkerüli" - mondta a BBC-nek egy biztonsági szakértő.