Nem foghatnak kezet egymással a férfiak és a nők Szomáliában

Vágólapra másolva!
Megtiltották a kézfogást az ellenkező neműek között Szomália egy iszlám fennhatóság alatt lévő kerületében. A területet irányító al-Shabab szervezet az iszlám jog alapján, valószínűleg korbácsolással büntetné azokat, akik megszegik az új szabályokat.
Vágólapra másolva!

Megtiltották a férfiak és a nők közötti kézfogást Szomália egyik déli kerületében, amelyet egy iszlám szervezet tart a fennhatósága alatt. Az új szabály szerint az egymással rokoni kapcsolatban nem álló férfiak és nők nem foghatnak egymással kezet, nem sétálhatnak együtt, és nem beszélgethetnek nyilvánosan - írja a BBC. A hírportál szerint most először léptettek érvénybe ilyen szigorú társas korlátozásokat.

A területet uraló iszlám szervezet, az al-Shabab bejelentette, hogy akik megsértik az új szabályokat, azokat az iszlám jog alapján fogják megbüntetni. A BBC tudósítója szerint ez valószínűleg nyilvános korbácsolást jelent. Az al-Shabab korábban már betiltotta a zenét az általa uralt területeken.
Szomáliában 1991 óta nincs stabil kormány, az ENSZ által támogatott központi vezetés csak a főváros bizonyos részeit és néhány egyéb területet tart a fennhatósága alatt. A BBC szerint az al-Shabab Dél- és Közép-Szomália nagy részét ellenőrzi.