Szervezett bűnözőkkel játszhatott össze egy volt bécsi főnyomozó

2011.01.10. 17:00

Szervezett bűnözői körökkel való összejátszással vádolnak egy volt bécsi főnyomozót egy hétfőn kezdődött perben.

Tanúvallomásokat semmisített meg és tanúkat félemlített meg egy gyilkossági ügyben a gyanú szerint egy volt bécsi főnyomozó, akinek pere hétfőn kezdődött meg Bécsben. Az 53 éves Franz P. a vád szerint a bécsi alvilág egyik vezető figuráját védte meg nem engedett eszközökkel egy gyilkossági ügyben.

A nyomozót még 2007-ben függesztették fel az állásából, miután olyan fényképek kerültek nyilvánosságra, amelyeken ő látható a bécsi vöröslámpás negyed egy másik ismert alakjának házasságkötésén. A férfi, Dragan J. - más néven Repic, a "Copfos" - és a rendőr között állítólag baráti viszony volt.

A vádlott azt állítja, hogy Repic csak az informátora volt, és ezért tartott fenn vele kapcsolatot. A vádirat szerint a nyomozó "megdöbbentő hálózatot működtetett", amely "éjjel-nappal rendelkezésére állt" Repicnek rendőrségi információkkal.

A per kilencrendbeli hivatali visszaélés, hamis tanúzás, hamis tanúzásra való felbujtás, zsarolás és csalás címén folyik. A felfüggesztett rendőrnyomozót öt év börtönbüntetés fenyegeti.

KAPCSOLÓDÓ CIKK