Slota szerint Szlovákiának ki kéne lépni az EU-ból

Vágólapra másolva!
A Szlovák Nemzeti Párt elnöke szerint Szlovákiának komolyan meg kellene fontolnia a kilépést az Európai Unióból.
Vágólapra másolva!

Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt elnöke szerint az, "ami a dollárral és az euróval történik, rosszul fog végződni", ezért Szlovákiának komolyan meg kell fontolnia, hogy kilépjen az Európai Unióból.

A szlovák politikus erről keddi pozsonyi sajtótájékoztatóján beszélt, ahol kijelentette, hogy az EU nagyon mélyre ránthatja Szlovákiát. Úgy vélekedett: jogszabályaival az EU kezd egy autoriter szuperállamhoz hasonlítani, amely mindenkinek diktálni fog. Az SNS Szlovákia EU-hoz, s nem pedig egy szuperállamhoz történő csatlakozását támogatta. Már hallható az unió hattyúdala - tette hozzá.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kijelentését, miszerint Magyarország kapcsolatai szomszédaival soha nem voltak jobbak, mint most, Slota "paródiának" tartja. "Amikor Orbánt az EU minden vezetője bírálja,... mi nagyon jó viszonyban vagyunk Magyarországgal. Ez nekem paródiának tűnik, mert amikor Orbán Szlovákiában járt, az egész szlovák nemzetnek a szemébe nevetett, amikor azt mondta: nincs mit foglalkoznunk az ő törvényeikkel, mert ők sem foglalkoznak a mieinkkel" - állította a magyarellenességéről elhíresült politikus. Hozzátette: Orbán csak azt felejtette el elmondani, hogy a magyar törvények Szlovákia felbomlasztására irányulnak.

Slotának meggyőződése, hogy Iveta Radicová szlovák miniszterelnöknek és Mikulás Dzurinda külügyminiszternek foglalkozniuk kellene ezekkel a tényekkel. "Ha valaki azt mondja, hogy Lukasenko Európa utolsó diktátora, megengedem magamnak azt a kijelentést, hogy ez a diktátor Orbán" - szögezte le a nacionalista SNS elnöke.

Slota elmondta azt is, hogy szeretné elérni, hogy mintegy két éven belül pártjának tagsága a jelenlegi 1500-ról 7-8 ezerre növekedjen.