Közel egymillió eurót adtak Közép-Afrika császárának párizsi kastélyáért

Vágólapra másolva!
Majdnem egymillió eurót fizetett egy ismeretlen vevő Közép-Afrikai Köztársaság néhai diktátorának, Bokassa császárnak a párizsi kastélyáért. A bevételt a diktátor 50 örököse között osztják szét.
Vágólapra másolva!

Közel egymillió euróért adtak túl a Közép-Afrikai Köztársaság egykori hírhedt diktátorának, Jean-Bedel Bokassának franciaországi kastélyán. A 915 ezer eurós (255 millió forint) adásvételről a néhai diktátor vagyonkezelőjének egyik ügyvédje számolt be a Washington Post szerint. Az eladásból származó jövedelmet Bokassa körülbelül 50 örököse között osztják szét.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Archív kép a kastélyról

A szerdán az egyik versailles-i bíróságon lefolytatott árverésen többen is licitáltak a palotára, de a nyertes ajánlatot megtevő kilétét nem hozták nyilvánosságra. Az épület Párizs Hardricourt negyedében fekszik hatalmas ősfás telken, dupla garázzsal és egy különálló gondnoki házzal. Az ügyvéd szerint a palotára ráfér egy jó 2 millió eurós felújítás.

Az 1996-ban elhunyt Bokassa 1966-ban puccsal szerezte meg a hatalmat Közép-Afrikai Köztársaságban, amelyet az 1970-es évek közepén Közép-Afrikai birodalomnak nevezett át, és hathatós francia segítséggel magát koronázta meg császárrá. Később muszlim hitre tért, majd visszakeresztelkedett. 1979-ben elűzték.