Hatalommal való visszaélés miatt indult eljárás Berlusconi ellen

Vágólapra másolva!
Bűnügyi eljárás indult Silvio Berlusconi ellen Olaszországban. A miniszterelnököt azzal gyanúsítják, hogy visszaélt a hatalmával egy kiskorú prostituált érdekében.
Vágólapra másolva!

Vizsgálatot indítottak az olasz miniszterelnök ellen, Silvio Berlusconit azzal gyanúsítják, hogy hatalmával visszaélve tavaly májusban közbenjárt a milánói rendőrségen egy kiskorú prostituált érdekében.

Feltételezések szerint Berlusconi tavaly tavasszal odatelefonált a rendőrségre, hogy engedjék el Rubyt, az akkor még 17 éves táncos lányt, akit lopásért vettek őrizetbe. Az olasz sajtóban "Rubygate"-ként elhíresült ügyben még kiskorú prostitúciója miatt is felelősségre vonhatják Berlusconit, ugyanis a lány állítólag többször vett részt a kormányfő partijain. A fiatal marokkói lány azt mondta, hogy többször is járt más fiatal nőkkel együtt a kormányfő Milánó melletti villájában. Korábban felmerült a gyanú, hogy Berlusconi szexuális kapcsolatot létesített a tinilánnyal, de tagadta a vádakat.

Az olasz miniszterelnök még nem reagált a bűnügyi eljárás hírére, korábban azonban bevallotta, hogy felhívta a rendőrséget Ruby érdekében, de szerinte ezzel nem tett semmi rosszat, mindössze segített valakin, akinek erre szüksége volt. Tagadta, hogy hivatali hatalmával visszaélve nyomást gyakorolt volna a milánói rendőrkapitányságra.