Vágólapra másolva!
XVI. Benedek pápa hivatalosan is elismert egy csodát, amelyet II. János Pál pápához kötött, ezzel elhárult az akadály, hogy elődjét boldoggá avassák. A szertartásra május 1-jén kerülhet sor.
Vágólapra másolva!

A szentté avatáshoz szükséges egyik fontos állomáshoz érkezhet a 27 évi pápaság után elhunyt II. János Pál, ugyanis május 1-jén boldoggá avathatja őt a katolikus egyház. Ehhez arra volt szükség, hogy az egyház csodának ismerjen el egy II. János Pál által végrehajtott tettet - írta a BBC.

A Vatikán szerint II. János Pál csodát tett, amikor meggyógyított egy Parkinson-kóros nővért. Egész pontosan Marie Simon-Pierre nővér azt állította, hogy II. János Pál halála után két hónappal megmagyarázhatatlanul eltűnt a betegsége, miután hozzá imádkozott.

Az egyház által kijelölt orvosok egyetértettek abban, hogy nem volt orvosi magyarázata a nővér betegsége eltűnésére. Az az orvos, aki a nővér betegségét kezelte, azonban azt mondta, hogy elképzelhető, hogy nem Parkinson-kór, hanem egy másfajta idegi rendellenesség volt a betegség, ami ideiglenesen is mutatkozhat.

A szentté avatáshoz egy második csodára is szükség lesz a boldoggá avatás után.