Nyolc év börtönt kapott egy 93 éves maffiózó New Yorkban

Vágólapra másolva!
Zsarolás vádjával nyolc év börtönre ítélt egy 93 éves maffiózót pénteken egy New York-i szövetségi bíróság. Az elítélt a Gambino-klán tagja, amelyik egyike az öt New York-i olasz-amerikai maffiacsaládnak.
Vágólapra másolva!

Nyolc év börtönre ítélt zsarolás miatt egy 93 éves maffiózót egy New York-i szövetségi bíróság. John Franzese-t azzal vádolták, hogy védelmi pénzt zsarolt ki a Hustler és a Penthouse manhattani klubjaiból. Franzese-t veje adta fel, aki a koronatanú volt a tárgyaláson. Az elítélt maffiózó a Gambino-klán tagja, amelyik egyike az öt New York-i olasz-amerikai maffiacsaládnak.

A 93 éves maffiózó fiatal éveiben aktív éjszakai életet élt, az 1950-es, 60-as évek népszerű klubjában, a Copacabanában gyakran bulizott olyan híres énekesekkel, mint Frank Sinatra és Sammy Davis Junior. Legutóbb az 1960-as évek végén állt bíróság előtt, akkor bankrablásokkal és gyilkosságokkal vádolták. Élete nagy részét ezért börtönben töltötte. A mostani nyolc év börtön idős kora miatt azt jelentheti, hogy többé már nem szabadul ki.