Már nincs életveszélyben a fejbe lőtt arizonai képviselőnő

Vágólapra másolva!
Fokozatosan javul Gabrielle Giffords arizonai képviselőnő  állapota, akit tíz nappal ezelőtt, közvetlen közelről lőtt fejbe egy férfi Tucsonban. Giffords orvosai szerint már nincs válságos állapotban.
Vágólapra másolva!

Továbbra is súlyos állapotban van Gabrielle Giffords arizonai képviselőnő, de már nincs közvetlen életveszélyben - közölték az orvosai. Egy szövetségi szenátor, aki szombaton meglátogatta a képviselőnőt, azt nyilatkozta vasárnap az NBC amerikai tévécsatornának, hogy "minden nap egyre jobb" a politikusnő állapota. Beszámolója szerint Giffords már testének mindkét oldalát tudja mozgatni, magától lélegzik és arckifejezésével reagál a körülötte zajló eseményekre. Az orvosok bejelentése szerint a január 8-i vérengzés 12 súlyos sebesültje közül kettőnek ugyancsak javult az állapota.

Gabrielle Giffordsot január 8-án lőtte fejbe közvetlen közelről egy Jared Loughner nevű, 22 éves ámokfutó, aki azóta őrizetben van. A fiatal férfi lövöldözése közben hat másik embert megölt, köztük egy kilencéves kislányt is. Loughner eddig kevés konkrétumot mondott arról, miért követte el a támadást.