Felmentést fognak kérni Tóásó Előd ügyében a védők

Vágólapra másolva!
Egy nemrég előkerült videofelvételre alapozva akarják felmentetni Tóásó Elődöt és Mario Tadicot az ügyvédjei. A két férfit az úgynevezett Rózsa-Flores-ügy miatt jelenleg is egy bolíviai börtönben tartják fogva, terrorizmussal vádolják őket.
Vágólapra másolva!

Védenceik felmentését fogják kérni a bolíviai elnök elleni feltételezett összeesküvés ügyében Tóásó Előd és Mario Tadic ügyvédei egy nemrég felbukkant videofelvétel alapján.

A videón állítólag az látszik, hogy kormányzati titkos ügynökök lefizetnek egy koronatanút. A tanú korábban azt vallotta, hogy Tóásó és Tadic egy nemzetközi terrorcsoport tagja. Gianni Prado ügyvéd emlékeztetett arra, hogy a felvételen látható Ignacio Villa tanúvallomása hozta kapcsolatba védenceit egy robbantással Julio Terrazas Santa Cruz-i bíboros házánál.

A bolíviai kormány közölte, nagyon alaposan megvizsgálják a felvételt, hogy megállapítsák, eredeti-e. A pernek 39 vádlottja van.

A terrorizmussal gyanúsított csoportot 2009. április 16-án kommandósakcióval számolták fel. A Santa Cruz-i Las Americas szállodában agyonlőtték a vezetőjüknek tartott bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Eduardo Rózsa Florest, az erdélyi Szovátáról származó Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert. A magyar és román állampolgárságú Tóásó Elődöt és a bolíviai-horvát állampolgár Mario Tadicot őrizetbe vették.