Megosztja az olaszokat Berlusconi legújabb nőügye

Vágólapra másolva!
Az olaszok majdnem fele úgy véli, hogy Silvio Berlusconinak le kellene mondania a kormányfői posztról legújabb nőügye miatt, 45 százalék viszont nem ért egyet ezzel. Berlusconi az ügyészek szerint egy kiskorú táncosnőnek fizetett, hogy lefeküdjön vele, de ezt a kormányfő és a lány is tagadja. Berlusconi azt közölte pártja nagygyűlésén, hogy nem hajlandó távozni.
Vágólapra másolva!

A Corriere della Serra nevű olasz lap vasárnap közzétett felmérése szerint az olaszok 49 százaléka azt akarja, hogy mondjon le Silvio Berlusconi kormányfő. A felmérés szerint 45 százalék viszont nem ért egyet ezzel. A 600 ember megkérdezésével készült felmérés szerint ugyanakkor Berlusconi újabb szexügye csekély hatást gyakorolt a pártok megítélésére: a kormányfő pártjának támogatottsága változatlanul 30 százalékos. Az egyedüli érzékelhető hatás az idegenkedés erősödése általában a politikusoktól, illetve a politikától.

Az ellenzéki Demokrata Párt (PD) már bejelentette, hogy aláírásgyűjtő akcióba kezd Berlusconi lemondatásáért, reményeik szerint tízmillió aláírás fog összegyűlni. Berlusconi szombaton közölte telefonos üzenetében pártja, a Szabadság Népe nagygyűlésén megjelent tagjaival, hogy nem hajlandó távozni. Ügyvédei pénteken közölték, hogy a kormányfő nem jelenik meg a szexbotrányban vizsgálódó milánói ügyészek előtt. A hatóság arról akarta kérdezni a kormányfőt, hogy milyen kapcsolatban állt prostituáltakkal, köztük egy marokkói hastáncosnővel, aki 17 éves korában részt vett Berlusconi egyik partiján.

Az ügyészek szerint az olasz miniszterelnök fizetett az ifjú hölgy szexuális szolgáltatásaiért. Az olasz törvények tiltják a fiatalkorú prostituálttal folytatott viszonyt. Mind a 74 éves Berlusconi, mind a Ruby néven emlegetett Karima El Mahroug tagadja a szexuális kapcsolatot. A most 18 éves nő állítólag 7000 eurót (1,9 millió forintot) ajándékba kapott a férfitól. Berlusconi nőügyeiről és a vizsgálatról korábbi cikkünkben olvashat részletesen.