Meghalt egy magyar orvos Thaiföldön

Vágólapra másolva!
Egy szálloda úszómedencéjében bukkantak egy 42 éves magyar orvosra Phuket szigetén. Egy helyi lap szerint a magyar orvoscsoport éjszaka fürdőzött a medencében, és a sötétben nem vették észre, hogy egyikük bajba került.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg vízbe fulladt egy magyar orvos Thaiföldön, Phuket szigetének nyugati részén - írja a Phuket Wan című helyi, angol nyelvű lap. A 42 éves K. Tibor holttestére helyi idő szerint vasárnap reggel találtak rá az egyik elegáns szálloda fürdőmedencéjében, Kamalában, a sziget nyugati partján.

A helyi rendőrség közlése szerint a 30 fős orvoscsoport előző éjszaka érkezett a fürdőhelyre. A szálloda alkalmazottai szerint az úszómedence zárva volt, de a csoport néhány tagja mégis úgy döntött, hogy éjszakai fürdőzésre indul. A sötétben valószínűleg nem vették észre, hogy társuk bajba került, a férfi holttestét reggel találták meg. A rendőrség úgy tudja, a csoport tagjai már értesítették az esetről a férfi hozzátartozóit, a hatóság hétfőn keresi meg a magyar nagykövetséget.

A 42 éves magyar orvos holttestét Phuket Citybe vitték, ahol előzetes boncolást végeztek rajta a helyi Patong Kórházban. Nemzetközi előírásoknak megfelelő teljes boncolást azonban csak a fővárosban, Bangkokban végeznek, de csak a kérelmező költségére.