A palesztin elnök arab tévét kritizált kiszivárogtatott tervek miatt

Vágólapra másolva!
Kiszivárogtatott dokumentumok közlése miatt kritizálta a Palesztin Hatóság vezetője az al-Jazeera arab televíziót. A tévé palesztin ajánlatokról számolt be, miközben Mahmúd Abbász szerint nem is palesztin, hanem izraeli dokumentumokról van szó.
Vágólapra másolva!

A Palesztin Hatóság kritizálta az al-Jazeera arab televíziót, miután az olyan kiszivárgott dokumentumokat hozott nyilvánosságra, amelyek Izraelnek tett ajánlatokról szóltak.

Mahmúd Abbász palesztin elnök szerint a kiszivárogtatással szándékosan zavarni akarták a palesztin-izraeli tárgyalásokat - írta a BBC. A dokumentumok szerint a palesztinok elfogadnák, hogy Kelet-Jeruzsálemben egy telep kivételével mind Izraelé legyen.

A televízió szerint a palesztinok azt is javasolták, hogy egy nemzetközi bizottság vegye ellenőrzése alá Jeruzsálem iszlám és zsidó szent helyeit, s emellett 100 ezer főben korlátozták volna a visszatérő menekültek számát 10 évre.

Abbász szerint az egyiptomi elnökkel folytatott tárgyalása nyílt volt, partnerei tisztában voltak a palesztin állásponttal. A tévé szerinte tévedett, mivel a dokumentumok nem palesztin, hanem izraeli forrásból érkeztek.

Az al-Jazeera televízió azt állítja, hogy több mint 1600 bizalmas felvétele, e-mailje és egyéb dokumentuma van a palesztin-izraeli-amerikai tárgyalásokról 2000 és 2010 közötti időszakból.