Egy kübekházi orvos halt meg Thaiföldön

Vágólapra másolva!
A Csongrád megyei Kübekházáról utazott Thaiföldre egy orvoscsoport tagjaként az a háziorvos, akit vasárnap reggel holtan találtak egy phuketi szálloda medencéjében. A Délmagyarország szerint a falu önkormányzata saját halottjának tekinti az orvost. Halála körülményeiről a thaiföldi magyar konzul a család kérésére nem mondott részleteket.
Vágólapra másolva!

A gyászoló család kérésére nem adhat információt a vasárnap Thaiföldön meghalt magyar orvos halálának körülményeiről a bangkoki magyar konzulátus. Endreffy Lóránd konzul az [origo]-nak annyit mondott, a hatóságok vizsgálják a férfi halálát - mint minden halálesetet -, de azt nem mondta meg, hogy felmerült-e bűncselekmény gyanúja.

Vasárnap találták meg egy 42 éves magyar orvos holttestét egy phuketi szálloda medencéjében - írta a Phuket Wan című helyi, angol nyelvű lap. A szigeten nyaralt a harminc fős orvoscsoport, melynek néhány tagja éjszaka fürdőzött a lezárt medencében. A lap szerint a sötétben valószínűleg nem vették észre, hogy társuk bajba került, a férfi holttestét reggel találták meg, feltehetően megfulladt.

A Délmagyarország szerint az elhunyt orvos a Csongrád megyei Kübekháza háziorvosa volt, ahol 2001 óta praktizált. A lap szerint a falu polgármesterének Magyarország thaiföldi nagykövetségén megerősítették, hogy a kübekházi férfi hunyt el. A település közintézményeinek bejáratára fekete zászló került, az önkormányzat saját halottjának tekinti az orvost.

A Blikk keddi számában azt írta, a résztvevő orvosoknak egy gyógyszergyártó cég szervezett utazást félig munka, félig kikapcsolódás céljából. Az útitársak korábbról nem ismerték egymást, és feltehetően ezért nem figyeltek annyira egymásra - mondta a lapnak egy meg nem nevezett, a doktor családját ismerő forrás.

A Magyar Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (MAGYOSZ) szerint egyelőre feltételezés az az információ, hogy az orvoscsoport utazását egy gyógyszeripari szereplő szervezhette. A MAGYOSZ közleményében azt írja, bíznak abban, hogy nem ez történt, mert ez a jelenlegi törvényi szabályozással ellentétes, ha azonban bebizonyosodik, hogy valamelyik piaci szereplő szabályt szegett, kezdeményezni fogják a felelősségre vonását.