Jövő hét elején nyújtják be a vádiratot Berlusconi ellen

Vágólapra másolva!
Hétfőn vagy kedden adhatja be a milánói ügyészség a vádiratot a bíróságra Silvio Berlusconi olasz kormányfő ellen. A politikust azzal gyanúsítják, hogy pénzért együtt hált egy kiskorú prostituálttal, illetve, hogy hivatalával visszaélve megpróbálta eltussolni az ügyet. Tizenöt év börtönt is kiszabhatnak rá, ha bűnösnek találják.
Vágólapra másolva!

Jövő héten emelhet vádat a milánói ügyészség Silvio Berlusconi olasz kormányfő ellen hivatali visszaélés miatt, és azért mert kiskorú prostituálttal hált pénzért. Edmondo Bruti milánói főügyész közölte, várhatóan hétfőn vagy kedden nyújtják be a vádiratot a bíróságnak. A két bűntettért összesen 15 év börtönt is kiszabhat a bíróság, ha a vádlottat bűnösnek találják. Azt Berlusconi és a találkozásukkor 17 éves marokkói lány is tagadja, hogy lefeküdtek volna egymással.

Eközben kiderült, hogy az ügyben érintett fiatal marokkói származású nő, Karima el-Mahroug állapotos és házasságot tervez - írja a Guardian olasz hírforrásokra hivatkozva.

Berlusconit ugyanakkor egy régebbi ügye is kísérti: azt ügyészek által megszerzett bizonyítékok szerint ugyanis Noemi Letiziának - annak a lánynak, akinek 18. születésnapi partiján Berlusconi is részt vett 2009-ben, és aki a kormányfőt csak Papinak szólította - az anyja 20 ezer eurót kapott Berlusconitól. Letizia volt az, aki miatt Berlusconi felesége beadta a válókeresetet férje ellen, a politikus és a lány kapcsolatának jellege azóta sem tisztázott.

A miniszterelnök ellen nyomozó ügyészek házkutatást is kezdeményeztek Berlusconi személyes könyvelőjének irodájában, ennek jóváhagyásáról még vitázik az olasz parlament alsóháza.