Kapszulákban akart kokaint csempészni Spanyolországba az a magyar férfi, akit hétfőn vettek őrizetbe egy paraguayi repülőtéren. A kőművesként dolgozó férfi szokatlan mozgása volt gyanús az ellenőröknek.

A testére erősített övekben és a gyomrába rejtett kapszulákban próbált meg kokaint csempészni Paraguayból Madridba egy magyar férfi, akit hétfőn vettek őrizetbe a legnagyobb paraguayi repülőtéren - adta hírül egy paraguayi hírportál kedden.

Az E. Zoltánként azonosított, 35 éves férfi összesen 471 gramm kokaint erősített a testére, s a röntgeneredmények igazolták, hogy a gyomrában is volt néhány kokainnal teli kapszula, amelyek az orvosok szerint pár órán belül szivárogni kezdtek volna.

Az eredetileg kőművesként dolgozó férfira idegessége és szokatlanul nehézkes mozgása miatt a csomagleadásnál figyeltek fel a kábítószer-ellenes hatóság munkatársai. A futárt és a drogot a kábítószer-ügyosztály irodájába szállították.

A nyomozók szerint a férfit Spanyolországban szervezték be és képezték ki a munkára. "Ő is egyike annak a számos bevándorlónak, akiket a bűnszervezetek arra használnak, hogy Amerikából Európába szállítsanak drogot" - mondták.