Lemondott a félmeztelenül csajozó házas amerikai képviselő

Vágólapra másolva!
Közleményben mondott le és kért bocsánatot egy New York-i kongresszusi képviselő, miután kiderült, hogy házas emberként más nővel levelezett egy internetes oldalon, akinek ráadásul félmeztelen fotót is küldött magáról.
Vágólapra másolva!

"Óriási megtiszteltetés volt a New York nyugati részén élőket szolgálni"- kezdte lemondó nyilatkozatát Christopher Lee New York-i kongresszusi képviselő. A nős férfi, akinek egy fia is van, azután tette a bejelentést, hogy kiderült: egy internteses apróhirdetési oldalon, a Craigslisten levelezett egy nővel, és állítólag félmeztelen fotót is küldött magáról.

Forrás: Gawker.com
A képviselő elváltnak mondta magát

Lee a saját honlapján közzétett közleménye szerint nagyon sajnálja, hogy tettével megbántotta a családját, a munkatársait és a választóit, és bejelentette, hogy azonnal hatállyal lemond a kongresszusi székéről. Az immár volt képviselő bevallotta, hogy óriási hibát követett el, és megígérte, hogy keményen dolgozik majd mindenki bocsánatáért.

Lee villámgyors lemondása a CNN szerint mutatja a republikánusok zéró toleranciáját a vitatható cselekedetekkel kapcsolatban, röviddel azután, hogy 2007 óta először kerültek többségbe a törvényhozásban. Christopher Leet először 2008-ban választották kongresszusi képviselőnek a New York-i 26. kerületben, majd tavaly novemberben újraválasztották.

Internetes veszélyekről írt korábban

2009 elején Christopher Lee neve alatt egy írás jelent meg arról a Towanda News internetes oldalon, mely szerint komolyan foglalkozni kell a tinédzserekre interneten leselkedő veszélyekkel. Az írásban megjegyzi azt, hogy egy baráti email is súlyos következményekkel járhat, amennyiben privát adatok vagy képek idegenekhez kerülnek.

Idézett egy 2007-es kutatást, mely szerint ijesztően sok időt töltenek a tizenévesek az internet előtt, ráadásul tízből heten már kaptak levelet olyan embertől, akit nem is ismernek. Hatvannégy százalékuk fotókat is küld magáról, 58 százalékuk pedig elárulja, hogy hol lakik. Lee az írás szerint a tanulók védelmét az egyik legfontosabb feladatának tekinti, ezért segédkezett egy iskolai internetes biztonsági törvény megalkotásánál is.