Kalózok raboltak el egy máltai teherhajót

Vágólapra másolva!
Huszonhárom fős - iráni és indiai - legénységével együtt raboltak el szomáliai kalózok egy máltai teherhajót Oman partjaitól 600 kilométerre. Egy jemeni halászhajót ugyanakkor kimenekítettek a tengeri rablók kezéből.  
Vágólapra másolva!

Máltai teherhajót kerítettek hatalmuba kalózok az Arab-tenger északi részén - jelentette vasárnap az Európai Unió kalózellenes flottája (EUNAVFOR)

A hatóság közlése szerint az MV Sinin nevű hajó még szombaton adott le fegyveres támadás miatti vészjelzéseket, Omán partjaitól csaknem 600 kilométerre. A kenyai hatóságok vasárnap megerősítették, hogy szomáliai kalózok kerítették hatalmukba a Sinint, s ejtették túszul annak 23 fős - iráni és indiai - legénységét.

Az EUNAVFOR feltételezése szerint is kalózakció történt: az eredetileg Szingapúrba tartó hajóval megszakadt minden kapcsolat, s a kiküldött felderítő repülőgép a már a szomáliai partok irányába haladó teherhajó oldalán két gyorshajót fényképezett le.

A NATO erőinek vasárnapi bejelentése szerint ugyanakkor egy dán hadihajónak sikerült egy jemeni halászhajót kimentenie a kalózok kezéből. A szombati akcióban 16 feltételezett szomáliai tengeri rablót tartóztattak el, valamint két jemeni túszt kiszabadítottak (a legénység többi tagját már korábban elengedték a kalózok).