Megműtötték hétfőn Ivan Gasparovic szlovák államfő csípőizületét - közölte az elnök szóvivője. A műtétre azért volt szükség, mert az elnöknek nagyon nagy fájdalmai voltak. Gasparovic azt reméli, hogy néhány nap után elhagyhatja a kórházat.

Csípőízületi műtétet hajtottak végre hétfőn délelőtt Ivan Gasparovic szlovák államfőn - közölte Marek Trubac elnöki szóvivő. A szlovák köztársasági elnököt a Ladislav Dérer Egyetemi Kórházban műtötték meg, és várhatóan a hét végéig kórházban marad, majd rehabilitáció következik.

Sajtóértesülések szerint az államfő már jó tíz éve küszködött a csípőízületével, és az utóbbi időben már nagyon megnehezítették az életét az erőteljes fájdalmak. Az orvosok emiatt döntöttek úgy, hogy nem halogatható tovább a beavatkozás.

Gasparovic a közelmúltban azt mondta, nem tart a csípőízületi műtéttől, mert az szerinte manapság egy rutinbeavatkozásnak számít. "Örülök, hogy a műtét után majd továbbra is hokizhatok, teniszezhetek és síelhetek" - mondta az államfő. A csípőízületi operáción átesett páciensek általában két-három nap múlva járhatnak, de a további gyógykezelés egy-két hónapig is eltarthat.