Kormánypártiak támadtak tüntető diákokra Jemenben

Vágólapra másolva!
Nem csitulnak az indulatok Jemenben, ahol hetedik napja tartanak a zavargások az egyiptomi forradalom sikere után. A Reuters szerint a rendőrség elvesztette az ellenőrzést a kormányt támogató és elítélő tüntetők összecsapásaiban.
Vágólapra másolva!

Több száz kormánypárti tüntető, botokkal és tőrökkel felszerelkezve megtámadott egy, a kormány és az elnök távozását követelő diákcsoportot a szanaai egyetem előtt - írta a Reuters.

A hírügynökség szerint a rendőrség elveszítette a kontrolt a két egymásnak feszülő tömeg összecsapásában, igaz, azt legalább sikerült megakadályozniuk, hogy a kormánypártiak üldözőbe vegyék a tüntető diákokat. A hasonló keddi tüntetést, ahol egy ellenzéki politikus is megsérült, még feloszlatta a hatóság.

Az egyetem előtt a tüntető tömeg azt kiabálta, hogy az emberek az elnök és a rendszer bukását követelik. A Reuters tudósítója szerint a szétszaladt tüntetők megpróbáltak újra csoportosulni.

Jemen az egyik legszegényebb arab állam, ahol a lakosság harmada éhezik, és 40 százaléka él napi 2 dollár alatt. Az ország északi részén síiták lázadnak a szunnita vezetésű állam ellen. Ali Abdullah Szaleh elnök 32 éve van hatalmon, és annak ellenére szunnita elit uralja rendszerét, hogy az ország lakosságának 70 százaléka síita.