Nem hívták meg a botrányos nagynénit Vilmosék esküvőjére

Vágólapra másolva!
Csaknem 1900 vendéget, köztük államfőket és külföldi uralkodóházak tagjait várják Vilmos brit herceg és jegyese áprilisi esküvőjére, a meghívottak listáján azonban nem szerepel Vilmos nagynénje, Sarah Ferguson yorki hercegnő.
Vágólapra másolva!

Közel 1900 vendéget hívtak meg Vilmos herceg és Kate Middleton április 29-ei esküvőjére - közölte a herceg hivatala. A meghívottak többsége Vilmos és Kate rokona és barátja, de részt vehet az eseményen a külföldi uralkodóházak negyven tagja, a brit kormány, törvényhozás és diplomáciai testület 200 képviselője, hatvan magas rangú külföldi vezető, és a brit hadsereg 30 tagja.

A The Sunday Times udvari bennfentesekre hivatkozva azt írja, hogy a meghívottak között van Vilmos herceg két korábbi barátnője, Jessica Craig és Olivia Hunt, Kate pedig egykori kedvesének, Ruper Finchnek küldött meghívót.

Az 1900 meghívott közül 1300 csak az apátságbeli ceremónián lesz jelen, hatszázat közülük meginvitáltak a Buckingham-palotában rendezendő délutáni fogadásra is, de az esti díszvacsorán már csak háromszázan ülnek majd az asztalok mellett.

Sokatmondó a kimaradók listája is

A meghívottak pontos névjegyzékét nem tették közzé, de olyan embereket invitáltak a jeles eseményre, akiknek címe és tisztsége megfelel a brit trón második számú várományosa, Vilmos társadalmi helyzetének.

Botrányai miatt nem hívták meg azonban Vilmos nagynénjét, Sarah Ferguson yorki hercegnőt (András yorki herceg és "Fergie" két leánya, Beatrix és Eugénia hercegnő azonban az összes rendezvényre hivatalos). Tavaly májusban készült rejtett kamerás felvétel a yorki hercegnőről, amint állítólag 40 ezer dollárt vesz át egy álruhás riportertől, majd beszélgetésbe kezd vele arról, hogy további 500 ezer font átutalása fejében összehozza exférjével, András herceggel. Sarah Ferguson rossz anyagi helyzetéről az elmúlt években számos hír jelent meg, 2009-ben bírósági eljárás is indult ellene kifizetetlen számlák miatt.

A menyasszony édesanyjának testvére, Gary Goldsmith csak a Westminster apátságba kapott meghívót, a fogadásra és a vacsorása már nem. Az Ibizán élő nagybácsiról a brit bulvársajtó ugyanis két éve kiderítette, hogy kannabiszféléket, sőt kemény kokaint is forgalmaz, és a szexiparban is otthonosan mozog.

Az esküvőre meghívott külföldi előkelőségek listáján nincs rajta Barack Obama amerikai elnök neve sem, de az előzőeknél egészen más okokból. Obamát a brit udvari protokoll hagyományai szerint akkor hívták volna meg, ha Vilmos az első helyen állna a trónutódlási sorban, a herceg azonban jelenleg a második, édesapja, Károly trónörökös után.