Telibe találta egy tálib rakéta, mégis túlélte

Vágólapra másolva!
Kisebb sérülésekkel megúszta egy rakéta felrobbanását egy amerikai parancsnok Afganisztánban. A hadnagyot mellkason találta a lövedék egy tűzharcban.
Vágólapra másolva!

Közvetlenül őt találták el, mégis túlélte egy rakéta robbanását egy amerikai ejtőernyős-parancsnok Afganisztánban - írta a Telegraph.

Andy Harrison parancsnok páncélozott autójában haladt katonáival egy afganisztáni úton, amikor meg kellett állniuk egy csapat aknát ásó tálib harcos miatt. A katonák rögtön tűzharcba keveredtek az afgánokkal. A hadnagyot a harcban mellkason találta egy kilőtt rakéta, amely a testét védő páncélzaton robbant fel.

Egy rövid kórházi pihenő után Harrison visszatért a frontra, majd később hazatért családjához. Azt nyilatkozta, hogy rendkívül szerencsésnek tartja magát. Egy társa úgy nyilatkozott, hogy "nem túl gyakori, hogy valakit telibe találnak egy RPG rakétával, és utána ő meséli el a történetet".

Az eset február 17-én történt az afganisztáni Nahr-e Sarajban. A hadnagy kisebb sérüléseket szenvedett csak, és már fel is épült a hadsereg szóvivőjének tájékoztatása szerint.