Kadhafi legendás ápolónője is elhagyta Líbiát

Vágólapra másolva!
Egy amerikai diplomata által "érzéki szőkeként" leírt ukrán származású ápolónő, Kadhafi bizalmasa is hazarepült Kijevbe a poglárháborús országból - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Több egészségügyi dolgozó mellett Galina Kolotnyicka ápolónő is rajta volt azon a repülőgépen, amely 185 utast szállított haza Líbiából Ukrajnába vasárnap reggel - írja ukrán médiajelentésekre hivatkozva a BBC. Állítólag a szomszédjai látták, amint a nő az anyjával vásárolni indult.

A hírt kiszivárogtató amerikai nagykövetségi forrás szerint Kadhafi "nagyon megbízott" a nővérben. Kolotnyicka kilenc évvel ezelőtt költözött Líbiába. A 38 éves nőről szóló leírások pedig még a WikiLeaks-dokumentumok közé is bekerültek.

Ukrajna már több repülőgépet is küldött Líbiába azért, hogy állampolgárait kimenekítse az országból. Rajta kívül egyre több ország dönt az evakuálás mellett, Ferihegyre vasárnap este érkezett Tripoliból a magyarokat szállító repülőgép. A gépen a 24 magyar mellett tíz másik ország állampolgárai is utaztak.

Ha szeretne többet tudni az arab forrongások által érintett országokról, klikkljen a térképre! Az egyes országokra kattintva megtudhatja, hogy mit érdemes tudni róluk dióhéjban, mi történt ott eddig és az miért fontos, mitől lehet érdekes a továbbiakban.

http://www.origo.hu/s/teszt/tibikem/middle_east.html