Amerikai katonákat lőttek agyon a frankfurti reptéren

Vágólapra másolva!
Két ember meghalt, kettő pedig súlyosan megsebesült Frankfurtban, amikor egy férfi tüzet nyitott a repülőtéren - közölte a BBC. A rendőrség őrizetbe vette a 21 éves koszovói gyanúsítottat. Barack Obama amerikai elnök azt ígérte, hogy a német hatóságokkal együttműködve kiderítik, mi történt pontosan, és felelősségre vonják az elkövetőket.
Vágólapra másolva!

Amerikai katonákat szállító buszra lőttek rá a frankfurti repülőtéren - közölte a BBC német médiajelentésekre hivatkozva. Két ember meghalt, kettő súlyosan megsebesült a támadásban. Az első hírek szerint az egyik halálos áldozat a busz sofőrje, a másik pedig egy katona, a BBC viszont hat óra után arról számolt be, hogy az amerikai légierő két pilótáját gyilkolta meg a támadó, ketten pedig súlyosan megsebesültek.

A rendőrség egy 21 éves koszovói fiatalembert vett őrizetbe, a gyanú szerint ő lőtt. Azt egyelőre nem tudni, hogy miért lövöldözött. Jürgen Linker rendőrségi szóvivő azt mondta az egyik hírügynökségnek, hogy az egész támadás a buszon zajlott. A rendőrség szerint még nem világos, hogy terrortámadás történt-e Európa második legnagyobb repülőterén.

Azt sem tudják egyelőre, hogy a tettes milyen fegyvert használt, de a koszovói férfinál egy kést is találtak. Az MTI szerint az amerikai hadseregnek a német nagyváros térségében több nagy bázisa is van, amelyeket egyebek közt logisztikai tranzitállomásként használ afganisztáni és iraki műveleteihez.

Bíróság elé fogjuk állítani az amerikai katonák ellen Frankfurtban elkövetett támadás elkövetőit - jelentette ki szerdán Barack Obama elnök, aki előzetes bejelentés nélkül jelent meg a Fehér Ház sajtótermében. Mint mondta, elszomorította és felháborította a támadás, és részvétét fejezte ki az áldozatok családtagjainak. Obama szerint több információra van szükség annak megállapításhoz, hogy pontosan mi is történt. Mint mondta, a német hatóságokkal együttműködve, "fáradságot nem kímélve" kivizsgálják a támadás körülményeit.