A bíró adott kölcsön nyakkendőt egy megvádolt amerikai maffiafőnöknek

2011.03.03. 12:31

Mivel nem szerepelt a beszerzési listán, börtönőrei nem engedték meg egy amerikai maffiavezérnek, hogy megkapja nyakkendőjét a tárgyalására, ezért az ügyben eljáró bíró adott kölcsön neki egyet. Mikor visszakérte, a vádlott azt mondta, inkább megtartaná a tárgyalás végéig, mert az szerencsét hoz.

Az AFP szerint akár halálbüntetést is kaphat egy szervezett bűnözéssel vádolt férfi az Egyesült Államokban, az ügyében eljáró bíró mégis kedves volt vele: kölcsön adta nyakkendőjét a külsejére igényes maffiózónak.

A brookyni szövetségi bíróság szerdán kezdte tárgyalni Vincent Basciano ügyét, akit "Ragyogó Vinny" néven maffiavezérnek tartanak, s gyilkossággal vádoltak meg. A tárgyalás egy hónapot is igénybe vehet.

Miután a börtönőrök nem engedték meg, hogy családja bevigye neki a nyakkendőjét, a bíró a saját vörös, fehér csíkos darabját adta kölcsön a maffiózónak. Szerdán a bíró rákérdezett, hogy visszakaphatná-e nyakkendőjét, de Basciano azt mondta: "ez egy szerencsét hozó darab, úgyhogy viselném a tárgyalás végéig".

A bíró korábban azt is engedélyezte, hogy Basciano beszerezze a tárgyalásra elegáns ruhatárát, de a leadott listán nem szerepelt külön a nyakkendő, bár az AFP szerint a lista nem volt zárt, vagyis nyakkendőt is lehetett volna hozni akár, de a börtönőrök tartották magukat a felsorolt ruhadarabokhoz.