Még élt, amikor lemondtak a tárnába esett férfiról Nevadában

2011.03.06. 0:04

Még mutatott életjeleket az a fiatalember, aki egy közel hatvan méter mély tárnába zuhant az amerikai Nevada államban, amikor a hatóságok lefújták a kimentésére indított akciót. A férfi halálát szombaton jelentették be.

Nem tudják kimenteni azt a fiatal férfit, aki egy elhagyatott tárnába zuhant be az Egyesült Államokban - közölte a közterület-felügyeletért felelős szövetségi iroda szóvivője még péntek délután. JoLynn Worley szerint annyira veszélyes lenne a mentése, hogy a mentőcsapatok nem merik azt megkockáztatni.

A Fox News beszámolója szerint a férfi a Renótól mintegy 250 kilométerre fekvő Jersey Valleyben dolgozott egy geotermikus fúrócsapat tagjaként, amikor szerdai szabadnapján kirándulni ment két barátjával. A környéken tett séta azonban tragikusan sikerült, miután a férfi bezuhant az elhagyatott tárnába.

A bajba jutott fiatalember megmentésére azonnal mentőcsapat sietett, ám nem tudtak lejutni hozzá, csupán egy videokamerát sikerült a mélybe juttatniuk. Ezen látszott, hogy a férfi még pénteken is lélegzett. A fején azonban súlyos sérülés volt látható, amiből a mentők arra következtettek, hogy eszméletlenül fekszik a mélyben.

JoLynn Worley szerint a mentők végül pénteken fújták le a mentőakciót, mivel a tárna szerkezete annyira bizonytalan lett, hogy túlságosan kockázatossá vált leereszkedni. A szóvivő szerint a még mindig életben lévő férfihoz papot hívtak, aki feladta neki az utolsó kenetet.

Az AP hírügynökség szerint a szövetségi tisztviselők szombat délután jelentették be, hogy a férfi meghalt.

A tárna, ahová a férfi bezuhant, egy 1895-ben megnyitott bányához tartozott, amelyben azonban 1945-ben leállt a termelés. Nevada államban mintegy háromszázezer ehhez hasonló tárna van, amelyek közül ötvenezret soroltak fel a hatóságok a legveszélyesebbek listáján. A mostani eset helyszínéül szolgáló tárna nem szerepelt a listán.

KAPCSOLÓDÓ CIKK