Berlusconi női egyengették Kadhafi útját az Afrikai Unió élére

diktátorbarátok, Moamer Kadhafi líbiai vezető és Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök 2010. június 13-án Tripoliban egy Líbia-EU csúcson
Vágólapra másolva!
Két csinos eszkortlánynak köszönheti egyik korábbi tanácsadója szerint Moammer Kadhafi líbiai vezető, hogy 2009-ben megválasztották az Afrikai Unió elnökének. Az egyik afrikai vezető ellenezte Kadhafi megválasztását, de miután Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök két eszkortlányt küldött hozzá, meggondolta magát.
Vágólapra másolva!

Rendhagyó módon, eszkortlányok bevetésével segítette Silvio Berlsuconi olasz miniszterelnök Moammer Kadhafi líbiai vezetőt, hogy megválasszák az Afrikai Unió (AU) élére - állítja Kadhafi korábbi diplomáciai főtanácsadója, Núri al-Miszmari. A tavaly óta Párizsban élő Miszmari az Ashaeq Al-Awszat párizsi arab lapnak beszélt erről.

Miszmari szerint, amikor 2009-ben az AU új elnökéről szavaztak, az egyik afrikai vezető - akit nem nevezett meg - ellenezte Kadhafi jelöltségét. A diplomata szerint a helyzetet Berlusconi mentette meg, aki "két gyönyörű eszkortlányt küldött a kérdéses afrikai államférfihez. Ez meghozta a kívánt hatást. A politikust meggyőzték, és Kadhafira szavazott - és innen származik az 'unga-bunga' kifejezés, amely az érzéki, merész hölgyeket jellemzi" - idézte a diplomatát a brit Telegraph.

Miszmari az arab lapnak azt mondta, szégyelli, hogy a rezsimnek dolgozott, de szerinte a nyugati vezetőket is terheli felelősség amiatt, ahogy Kadhafit kezelték. "Mindenki a kezét csókolgatta - államfők, kormányfők. Ők nem szégyellik magukat? Katonai tiszteletadással fogadták, amikor Kadhafi országukba érkezett. Vörös szőnyeget terítettek elé. Ők nem szégyellik magukat?"

Silvio Berlusconin kívül, más vezetők is szívélyes kapcsolatot ápoltak Kadhafival, róluk bővebben itt olvashat. Az olasz politikus ellen hazájában kiskorú prostituálttal folytatott viszony miatt folyik eljárás, amelyről itt talál további cikkeket.