Jemenben halálos áldozatai vannak a kormányellenes tüntetésnek

Vágólapra másolva!
Könnygázt, vízágyút és gumilövedéket is bevetettek a kormányellenes tüntetők ellen a jemeni rendőrök, amikor a fővárosban rajtuk ütöttek - írja a BBC. A sérültekhez sokáig orvosokat sem engedtek.
Vágólapra másolva!

Hat ember meghalt és sokan megsérültek, amikor a jemeni főváros központjában a rendőrök összecsaptak a kormányellenes tüntetőkkel - közölte a BBC. A hatóságok könnygázt, vízágyút és gumilövedéket is bevetettek a demonstrálók ellen. A tiltakozók már hetek óta a szanaai Tahrír téren táboroznak.

A táborban dolgozó egyik orvos a BBC-nek azt mondta, hogy a hat halott mellett mintegy 1250 ember megsebesült, közülük 250 súlyos állapotban van. A jemeni rendőrség szombat hajnalban rohamozta az Ali Abdalláh Száleh elnök távozását követelő ellenzéknek a fővárosban létesített sátortáborát. A környéket több órára lezárták, és sokáig orvosokat sem engedtek a sebesültekhez. Az ország második legnagyobb városában, Ádenben pénteken a biztonsági erők tüzet nyitottak az államfő távozását követelő tüntetőkre.

Ali Abdalláh Száleh elnök 32 éve irányítja az országot, amely uralma alatt a világ egyik legszegényebb államává vált. A lakosság negyven százaléka kevesebb mint napi egy dollárból él, egyharmada pedig éhezik.