Két falut kiürítettek Indonéziában egy vulkán miatt

Vágólapra másolva!
Elérheti az 1200-at azok száma, akik az Indonézia északi részén fekvő Karangetang vulkán egyre aktívabb működése miatt elhagyni kényszerültek otthonaikat. A legmagasabb szintű riasztást rendelték el a hegy közelében fekvő két faluban. A vulkán egy tavalyi kitörése négy ember halálát okozta.
Vágólapra másolva!

Az Észak-Indonéziában található Karangetang vulkán egyre aktívabb működése miatt közel 1200-an voltak kénytelenek elhagyni lakóhelyüket - írja a CNN.com. A helység közelében található két falu lakosságát evakuálták- adta hírül az Indonéz Katasztrófa Védelmi Ügynökség. A hivatásos becslések szerint az evakuáltak száma 800 és 1200 közé tehető, az egyre aktívabb vulkán károkat okozott házaikban, a falu tempolomában és néhány hídban is. A 1827 méteres vulkán egyike Indonézia legaktívabb tűzhányóinak, tavaly augusztusi kitörésében négyen veszítették életüket.

Miután március 11.-én egyre növekvő aktivitást észleltek, a legmagasabbra emelték a hétvégén a kitörés veszélyességének szintjét. A Karangetang hegy irányából érkező hamufelhők a hétvégén elérték a 2300 métert, a helyoldalról pedig láva hömpölyög.