Hét év börtönre ítélhetik a csecsemőcsempész franciákat Ukrajnában

Vágólapra másolva!
Egy ládába rejtve akartak kicsempészni Ukrajnából két csecsemőt az ukrán-magyar határon. Az esetről beszámoló ungvári hírportál szerint akár hét év börtönt is kaphat a két francia férfi, aki ki akarta vinni az országból a kislányokat.
Vágólapra másolva!

Egy Mercedes furgonban bukkantak az ukrán hatóságok két csecsemőre a beregsurányi határátkelőnél. A kislányokat egy ágyneműtartó ládában rejtették el. Az egy hónaposnál alig idősebb gyermekeknek előzőleg valószínűleg altatót adtak, mert nem reagáltak külső ingerekre. A kocsiban utazó francia apát és fiát őrizetbe vették, és akár hét év börtönre is ítélhetik őket.

A férfiak a vámosoknak bemutatták a csecsemők születési anyakönyvi kivonatát, amelyet a Kijev megyében található Szvjatosinszkij járásban állítottak ki. Az okmányban az egyik francia férfi szerepelt a gyermekek apjaként. Az Ua-reporter hírportál értesülése szerint a két férfi korábban az egyik ukrajnai béranyaközpont ügyfele volt. A két csecsemőt Munkácson, a megyei gyermekkórházban tartják megfigyelés alatt. A hatóságok jelenleg a gyermekek születési bizonyítványának eredetiségét vizsgálják, és kutatnak a kislányokat világra hozó anyák után.