Beteg házaspáron hajtottak végre eutanáziát Belgiumban

Vágólapra másolva!
Kívánságuknak megfelelően páros eutanáziát hajtottak végre Belgiumban egy idős, gyógyíthatatlan beteg házaspáron - jelentette a La Libre Belgique című belga napilap hétfőn.
Vágólapra másolva!

A múlt hét elején először részesítettek kegyes halálban két embert egyszerre Belgiumban, mégpedig egy házaspárt. A 78 éves asszony és 83 éves férje egy Gent melletti településen, Meerbekében lakott, viszonylag elszigetelten, gyermekük nem volt. A férfi gyógyíthatatlan rákban szenvedett, a betegség utolsó fázisában. Neje az újság fogalmazása szerint "az öregséggel összefüggő, gyógyíthatatlan és fájdalmas" betegségekkel küzdött, továbbá arra is hivatkozott, hogy életét nem tudja elképzelni a férje nélkül.

A beavatkozást a múlt hét elején, saját lakásukban hajtották végre, haláluk a település közleménye szerint kegyeletteljes volt. A hét végén örök nyugalomra helyezték őket - derül ki a hétfői írásból.

Belgiumban 2002-ben engedélyezték törvényesen az eutanáziát. Az eljárásba legalább két orvost kell bevonni, továbbá egy pszichológust, ha kétség merül fel a beteg alkalmassága felől a döntés meghozatalára.