Az utolsó pillanatban megváltoztatta legénybúcsújának helyszínét az április végén nősülő Vilmos herceg, így a paparazzik nem tudták lefotózni az utolsó független éjszakáján.

Öccsével és húsz közeli barátjával egy vidéki kastélyban tartotta meg legénybúcsújút Vilmos herceg a hétvégén. A Telegraph című brit napilap által idézett találgatások szerint a bulit Károly herceg egyik keresztfia, Hugh van Cutsem szüleinek norfolki birtokán tartották. Az arisztokrata földbirtokos család sarja Vilmos jó barátja.

A legénybúcsút a fiatal trónörökös egy másik közeli barátja, Guy Pelly és Vilmos öccse, Harry herceg közösen szervezte. A titkolózás olyan jól sikerült, hogy ezúttal a mindig, mindenhol jelenlévő lesifotósok is hoppon maradtak. Ők ugyanis úgy tudták, hogy Vilmos és barátai Devon megyében, egy vízisport-paradicsomban buliznak majd.

Brit sajtóértesülések szerint anarchista csoportok útakadályokkal, füstbombákkal próbálnák megzavarni az esküvői menetet. Emellett el akarják foglalni a Westminster apátság melletti Parlament-teret, "karneváli orgiákat" és "anarchista utcabálokat" is terveznek. Bob Broadhurst, a Scotland Yard közrendvédelmi parancsnoka - aki az áprilisi esküvő biztonságáért is felelős - hétfőn a BBC-nek egyértelmű üzenetben figyelmeztette a rendzavarásra készülőket, hogy kemény rendőri válaszra számíthatnak.

Vilmos herceg április 29-én veszi feleségül jegyesét, Kate Middletont. Az esküvőre közel kétezer vendéget hívtak meg, köztük külföldi uralkodóházak tagjait, állam- és kormányfőket, ismert személyiségeket. Az 1900 meghívott közül 1300 csak az apátságbeli ceremónián lesz jelen, hatszázat közülük meginvitáltak a Buckingham-palotában rendezendő délutáni fogadásra is, de az esti díszvacsorán már csak háromszázan ülnek majd az asztalok mellett.