Több száz járatot törölt a Southwest Airlines amerikai légitársaság, hogy átvizsgálhassák a cég hetvenkilenc Boeing 737-es repülőjét - közölte a Független Hírügynökség. Az intézkedés előzménye, hogy a légitársaság egyik, Phoenixből Sacramentóba tartó gépe kényszerleszállást hajtott végre pénteken, miután kilyukadt a gép törzse.

A Southwest Airlines 812-es járata a kabinnyomás csökkenése miatt adott le vészjelzést, és landolt a mexikói határhoz közeli yumai tengerészgyalogos-bázison, negyven perccel a felszállás után. A Független Hírügynökség értesülése szerint a gépen tartózkodó 123 személy közül senki sem sérült meg súlyosan, de az egyik utas és az egyik stewardess könnyebben megsérült landolás közben. A Szövetségi Légügyi Hatóság szerint csak a leszállás után derült ki, hogy a gép törzse kilyukadt, és ezért csökkent a nyomás a fedélzeten.

A Southwest Airlines azonnali vizsgálatot indított az ügyben, amelynek befejezéséig a cég hetvenkilenc ugyanilyen típusú gépe nem szállhat fel. A Boeing 737-esek átvizsgálása miatt szombaton már 300 járatot törtöltek, és várhatóan a következő napokban is a földön vesztegelnek a gépek.