Kártérítést követel egy olasz nőjogi szervezet Silvio Berlusconi olasz miniszterelnöktől. Szerintük az olasz kormányfő házában rendezett szexpartik az összes olasz nő méltóságát sértik.

Kártérítést követel egy olasz nőjogi szervezet a miniszterelnöktől. Szerintük Silvio Berlusconi méltóságában sértette meg az összes olasz nőt a házában rendezett szexpartikkal - írja a brit Telegraph.

Az Arcidonna nevű csoport szerint a kormányfő szexuális eszközzé alacsonyította a nőket azzal, hogy "bunga-bunga" néven elhíresült partijain nővér- és egyéb jelmezekbe öltöztettek lányokat, akik rúdon táncoltak, és sztriptízt adtak elő. "A nők testének kizsákmányolása nem csupán azok jogai ellen irányul, akik részt vettek a bulikon, hanem az összes nő ellen" - mondta Valeria Ajovalasit, a szervezet elnöke.

Az olasz kormányfőt két korrupciós bűncselekménnnyel vádolják, valamint azzal, hogy pénzért vett igénybe kiskorú prostituáltak által nyújtott szolgáltatásokat, és hivatali hatalmával visszaélve közbenjárt egyikük, a marokkói származású, Ruby néven ismert Karima el-Mahroug szabadon bocsátásáért.