Halálos áldozata is van az újabb japán földrengésnek

Vágólapra másolva!
Négy halálos és mintegy 140 sérült áldozata van a csütörtök esti, 7,1 erősségű japáni földrengésnek - közölték pénteken a katasztrófamentők.
Vágólapra másolva!

A legfrissebb adatok szerint négy ember - két nő és két férfi - halála hozható összefüggésbe a csütörtöki erőteljes földrengéssel Japánban. A BBC három halottról tud: egyikük, egy 79 éves férfi úgy vesztette életét, hogy sokkot kapott, míg egy 63 éves nő azért halt meg, mert az áramkimaradás miatt nem működött a lélegeztetőgépe. Az ország északkeleti részén 3 millió 600 ezer otthonban szűnt meg az áramszolgáltatás.

Az AFP hírügynökség jelentése szerint a mostani rengés közép-európai idő szerint csütörtök délután fél öt órakor a tengerpart mentén, negyven kilométeres sávban rengette meg a földet. Ezt a japán híradások szerint 3 perccel később egy kisebb utórengés is követte. A hatóságok szökőárriadót rendeltek el, amelyet nem sokkal később lefújtak. A térség egyetlen atomerőműve sem szenvedett kárt - közölte a nukleáris biztonsági hivatal.

Ez a rengés csaknem egy hónappal azután történt, hogy március 11-én a távol-keleti szigetország történetének legerősebb, 9-es fokozatú földmozgását regisztrálták, amely pusztító erejű tengeri szökőárt váltott ki. A CNN amerikai hírtelevízió szerint a mostani volt a legerősebb utórengés a március 11-i természeti csapás óta.