Vágólapra másolva!
Robbanás történt a fehérorosz főváros egyik metrómegállójában. Legalább tizenegyen meghaltak, több tucat ember megsérült. A detonáció okát még nem tudni, de Lukasenko elnök gyilkosságról beszélt.
Vágólapra másolva!

Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök szerint tizenegy ember halt meg abban a robbanásban, amely a Minszkben, az ország fővárosában történt hétfő este. Lukasenko a BBC szerint egy perces néma csendre szólított fel a meggyilkoltak emlékére. Az elnök nem zárta ki, hogy külföldi merénylők követték el a robbantást.

A fehérorosz hatóságok sem zárták ki, hogy terroristamerénylet történt a minszki metróban. Az állami hírügynökség szerint a robbanás a kora esti csúcsforgalomban rázta meg a fehérorosz főváros egyik metróállomását. Egyes források szerint akár nyolcvan ember is megsérülhetett a robbanásban, de pontos számot még nem tudni.

Az Oktyabrskaja metrómegálló a belvárosban van, Alekszandr Lukasenko elnöki rezidenciája közelében. A BBC brit közszolgálati médium információ szerint az érintett állomást és még két másikat lezártak. Egy szemtanú arról számolt be, hogy a metróállomásból füst gomolygott, és látta, amint sok sérültet hoznak a felszínre.

Alekszandr Lukasenko megnyerte a december 19-ei választásokat, de az ellenzék azt állítja, hogy az eredményt meghamisították. A tekintélyelvű elnök ellenzéke évek óta általában csak békés tiltakozó tüntetéseket tart. 2008 júliusában azonban 50 ember megsérült egy minszki koncerten történt robbanásban, amelyen az elnök is részt vett. Az ügyben senkit nem vettek őrizetbe.