Vágólapra másolva!
A moszkvai rendőrség és idegenrendészet közös akcióban számolta fel 110 illegális bevándorló föld alatti rejtekhelyét. A közép-ázsiai illegális bevándorlók egy második világháborús óvóhelyen rejtőztek. A föld alatti bunkerben hálószobákra, fürdőszobákra és imahelyekre bukkantak a hatóságok.
Vágólapra másolva!

Négy méter magas betonfal és szögesdrót veszi körül Moszkvában azt a területet, ahol egy illegális bevándorlók lakta, föld alatti kisvárost ürítettek ki orosz rendőrök és idegenrendészek - írja a BBC. A 110 közép-ázsiai illegális bevándorlónak hálószobái, fürdőszobái és imahelyiségei voltak az átalakított második világháborús bunkerben. A rejtekhely bejárata egy használaton kívüli gyár területén volt.

Valószínűsíthető, hogy a föld alatti rejtekhely lakói egy közeli üzemben dolgoztak illegálisan, tűket és biztosítótűket gyártottak. Az orosz bevándorlási törvény szerint az őrizetbe vett illegális munkások 120 eurós pénzbüntetést kaphatnak, a munkaadót pedig 19 200 eurós pénzbüntetésre ítélhetik minden egyes illegálisan alkalmazott munkás után.

A moszkvai polgármester szerint 250 ezer regisztrált bevándorló mellett több millió illegális bevándorló él a városban. Tavaly tízezer illegális bevándorlót utasítottak ki Moszkvából.