Már négy halottja van a titokzatos thai ételmérgezésnek

Vágólapra másolva!
Két héten belül négy ember halt meg egy thaiföldi üdülőhelyen. A rendőrség szerint ételmérgezés okozta halálukat, az áldozatok hozzátartozói azonban kételkednek ebben. Az áldozatok mind ugyanabban a szállodában laktak, és haláluk közvetlen kiváltó oka valamilyen szívrendszeri probléma volt.
Vágólapra másolva!

Meghalt egy brit pár Thaiföldön, a hatóságok szerint azért, mert mérgezett algát ettek. Nem ők az elsők, akik az utóbbi időben rejtélyes körülmények között veszítik életüket az ország egyik kedvelt üdülőhelyén, az ország északi részén fekvő turistaközpontban, Chiang Maiban. Hozzájuk hasonló körülmények között halt meg egy új-zélandi nő és egy thai idegenvezető. Az áldozatok mindegyike ugyanabban a hotelban szállt meg, a halálesetek alig két hét alatt következtek be.

Az első áldozat egy 47 éves thai nő volt. Ő február harmadikán halt meg a hotelszobájában. Az új-zélandi áldozatot háromhetes nyaralása közben szállították kórházba ételmérgezés tüneteivel. Ő február hatodikán halt meg, szívnagyobbodás miatt. 13 nappal később egy bostoni párt holtan találtak szállodai szobájukban. A thai hatóságok azt mondták, szívinfarktus végzett velük. "Soha nem panaszkodtak szívproblémákra vagy bármilyen más egyészségügyi problémára" - mondta fiuk az új-zéladni Herald magazinnak. "A korukhoz képest nagyon aktívak és egészségesek voltak, totális sokként ért, ami történt. Azt akarják, hogy elhiggyem, egyszerre volt szívinfarktusuk. Ennek semmi értelme" - fogalmazott.

A rendőrség szerint a pár halálát ételmérgezés okozta, mérgező algát ettek a közeli piacon, de az áldozatok családtagjai és egészségügyi szakértők kétségbe vonják a vizsgálatok eredményeit - írja a brit Telegraph. A hatóságok szerint a több egymást követő haláleset csupán véletlen egybeesés. Az új-zélandi áldozat édesapja, Richard Carter azt mondta, a haláleseteknek közük lehet egymáshoz, a nyomozás pedig nem volt elég kiterjedt.