A tüntető tömegbe lőttek Jemenben

Vágólapra másolva!
Éles lőszert és könnygázt vetettek be a tüntetők ellen Jemen második legnagyobb városában, Taizzban, sokan megsebesültek.
Vágólapra másolva!

Több százezren tüntettek Jemen második legnagyobb városában, Taizzban, hogy tiltakozzanak mert, az elnök elutasította az öböl menti országok által kidolgozott tervezetet, amely Száleh távozását irányozza elő. A BBC brit közszolgálati médium beszámolója szerint a biztonsági erők tüzet nyitottak a kormányellenes tüntetőkre. Szemtanúk szerint legalább tíz ember megsebesült.

A kormánypárt szombaton még azt közölte, hogy Száleh elfogadta a belpolitikai válság rendezésére kidolgozott elképzelést. A tiltakozók közölték, hogy folytatják a demonstrációjukat, amíg Száleh le nem mond. Követelik az elnök bíróság elé állítását és elítélését is.

Száleh vasárnap, a BBC brit közszolgálati médium arab nyelvű adásának nyilatkozva azt mondta, hogy csak a választások lebonyolítása után adná át a hatalmat. Mint mondta, ragaszkodni fog az alkotmányos legitimációhoz. "Kinek adnám át a hatalmat? A lázadóknak? - tette fel a kérdést a jemeni elnök.