Megbüntetik a fürdőruhás turistákat Barcelonában

2011.04.30. 11:08

Bírságra számíthatnak ezentúl azok a turisták, akik fürdőruhában - vagy annál is lengébb öltözékben - sétálgatnak Barcelona utcáin - adta hírül a Független Hírügynökség. A spanyol város képviselő-testülete pénteken döntött így.

Barcelonában a strandok rendkívül közel fekszenek a történelmi városközponthoz, ahová rendszerint úszás és napozás után sétálnak át a nyaralók, kihagyva a programból a szállodai átöltözést. A Független Hírügynökség beszámolója szerint a város szemérmes lakói megelégelték ezt.  A hatóságok tavaly már plakátkampányt indítottak, hogy meggyőzzék a külföldieket arról: illik felöltözni, ha elhagyják a tengerpartot. A turisták azonban láthatóan nem törődtek a kéréssel, ezért folyamodott a város a radikálisabb megoldáshoz.

A képviselő-testület úgy döntött, hogy 120 és 300 euró, azaz 32 ezer és 79 ezer forint közötti pénzbírságra számíthatnak azok, akik fürdőruhában sétálnak az utcán. A nudistákat még keményebben büntetik, ők akár 132 ezer forintnak megfelelő összeget is fizethetnek a meztelenségért.