Élőben közvetítette a Twitteren egy férfi a Bin Laden elleni támadást

Vágólapra másolva!
Élőben közvetítette az Oszama bin Laden elleni halálos akciót egy pakisztáni férfi anélkül, hogy tudta volna, mi történik Abbotabadban - írja a Telegraph. Amikor lefeküdt még azon gondolkozott, hogy kihez tartozik a közelben köröző helikopter, amikor felébredt pedig már arról írt, hogy ő volt az, aki élőben közvetítette a Bin Laden ellen támadsát.
Vágólapra másolva!

Tudta nélkül közvetítette élőben a Twitterén keresztül az Oszama Bin Laden elleni halálos akciót egy pakisztáni férfi hétfőre virradóra - írja a Telegraph. A hétköznapokon informatikusként dolgozó férfi a pakisztáni Abbottabad városából jelentette, hogy éjjel egy óra magasságban egy helikopter hangját hallotta, ami "egy ritka esemény" - írta a Twitteren.

Néhány perccel később hatalmas robbanásról számolt be, majd újabb néhány perc elteltével már azon értekezett, hogy a több twitterező szerint a városban lévő helikopter nem pakisztáni volt, és "mivel a táliboknak valószínűleg nincsenek helikopterei, bonyolult lehet a helyzet".

Sohaib Athar ezután lefeküdt aludni, majd néhány óra múlva egy másik twitterezőre hivatkozva azt írta, hogy az abbottabadi helikopternek és Barack Obama amerikai elnök bejelentésének köze lehet egymáshoz, de csak néhány perc múlva tudja meg, hogy mi volt a bejelentés, ekkor jött rá, hogy mi történt a szomszédban. "Én voltam az, aki élőben közvetítette blogján az Oszama bin Laden elleni támadást anélkül, hogy tudtam volna róla" - írta.

Athabot hétfő reggel óta folyamatosan keresi a média, mindenki vele akar interjút készíteni, és hirtelen több mint 13 ezer követője lett a Twitteren.