A bírókat sértegette tárgyalása szünetében Silvio Berlusconi

Vágólapra másolva!
Ismét megjelent az ellene folyó bírósági tárgyaláson Silvio Berlusconi, olasz miniszterelnök, aki a vád szerint 600 ezer dollárt fizetett korábbi ügyvédjének hamis tanúskodásért. A kormányfő a tárgyalás szünetében a bírókat sértegette.
Vágólapra másolva!

Jelen volt az ellene folyó büntetőper hétfői tárgyalásán az olasz miniszterelnök - írja a brit Telegraph online kiadása. A vád szerint Silvio Berlusconi 600 ezer dollárt fizetett egykori ügyvédjének, hogy az hamisan tanúskodjon üzleti ügyeiben. A kormányfő ebben az esetben sem visszafogottságával tűnt ki. A tárgyalás szünetében például azt hangoztatta, hogy az ügyben "van valami egészen elképesztő", mivel szerinte az utóbbi években ellene felhozott vádak egytől egyig alaptalanok. "Ha ez nem a demokrácia rákja, akkor Önök másik bolygóról jöttek" - fakadt ki a miniszterelnök.

A hétfői volt az első alkalom, hogy a 74 éves kormányfő megjelent ennek az ügynek a tárgyalásán. Pillanatnyilag ugyanis több eljárás is folyik ellene. Az egyik vád szerint médiacége bizonyos filmjogok megvásárlásakor - a szabályok kijátszásával - a kötelezőnél jóval kevesebb adót fizetett be, mint kellett volna, és ebből fedezték az ő politikai és egyéb ügyleteit. Az ügyben mások mellett a miniszterelnök fia is gyanúsított. Egy másik eljárásban az vizsgálják, valóban pénzért vett-e igénybe kiskorú prostituáltak által nyújtott szolgáltatásokat, és hivatali hatalmával visszaélve közbenjárt-e egyikük, a Ruby néven ismert, marokkói származású Karima el-Mahroug szabadon bocsátásáért.

Berlusconi már mintegy 50 ügyben volt eddig vádlott. Az utóbbi nyolc évben először idén, márciusban jelent meg személyesen a bíróságon.