Nyoma veszhetett Bin Laden fiának az abbotábádi akcióban

Vágólapra másolva!
A pakisztáni hatóságok szerint egy emberrel nem tudnak elszámolni, aki feltehetően abban az abbotábádi házban tartózkodott, ahol a múlt hét elején amerikai kommandósok megölték Oszama bin Ladent, az al-Kaida vezérét. Azt feltételezik, hogy Bin Laden legfiatalabb fiáról, Hamzáról van szó.
Vágólapra másolva!

Nyoma veszett Oszama Bin Laden egyik fiának a terroristavezér halálát okozó kommandós akció alatt a pakisztáni hatóságok szerint. A pakisztániak ezt Bin Laden három őrizetben lévő feleségének vallomásai alapján állítják - jelentette a brit Telegraph című napilap internetes kiadása. A feleségek szerint a vezér egyik fiát az abbotábádi épületet ért támadás óta nem látták.

A fejár Ház először azt közölte, hogy az akcióban megölték Bin Laden Hamza nevű fiát, később azonban pontosítottak, és közölték, hogy valójában 22 éves bátyjával, Kháliddal végeztek.

A brit Daily Telegraph pakisztáni titkosszolgálati forrásokat idézett, amelyek szerint a támadásról szóló folyamatosan változó beszámolók és az özvegyek vallomásai alapján egy emberrel nem tudnak elszámolni, aki feltehetően az épületben tartózkodott a rajtaütés alatt. Ez pedig Hamza Bin Laden lehet, a terroristavezér legfiatalabb fia, aki állítólag az egyik legközelebbi bizalmasa is volt apjának, és akit a "terror koronahercegének" is neveznek, és akinek állítólag köze volt Benazir Bhutto korábbi pakisztáni miniszterelnök, elnökjelölt meggyilkolásához is - írja a Telegraph.

A lap szerint nem lehet tudni, hogy ki volt pontosan az épületben, ahol Bin Ladennel végeztek, de Hamza bin Laden anyja állítólag pakisztáni őrizetben van.

A CIA közben kedden közölte, hogy a megölt Bin Ladenről készült fényképeket megmutatják az amerikai szenátus hírszerzési és fegyveres testületeket ellenőrző bizottságai tagjainak. A képekről korábban Barack Obama amerikai elnök úgy döntött, hogy ne kerüljenek nyilvánosságra, mert csak újabb erőszakra sarkallhatnak, és a kételkedőket amúgy sem győzik meg.

A New York Times pedig azt jelentette, hogy a Bin Ladennel végző amerikai kommandós csapatot úgy vetették be, hogy képes legyen akár a pakisztáni rendőri erők ellenállásának leküzdése árán is kijutni az országból, amihez állítólag Barack Obama elnök ragaszkodott.