Szabadlábra kerülhet Marc Dutroux belga pedofil gyilkos volt felesége

Vágólapra másolva!
Korábban harminc évnyi börtönbüntetésre ítélték, most mégis szabadlábra helyezik a legismertebb belga pedofil gyilkos feleségét, aki férje cinkosaként két gyermeket éheztetett halálra.
Vágólapra másolva!

Jó magaviselete miatt hamarosan szabadlábra helyezik a belga pedofil gyilkos, Marc Dutroux cinkos feleségét, Michelle Martint - írta kedden a belga sajtó. A belga hatóságok helyt adtak a 2004-ben harminc évnyi börtönbüntetésre ítélt, 51 éves asszony szabadlábra helyezési kérelmének, de ennek végrehajtásával meg kell várni a francia hatóságok döntését is, mert a nőt egyelőre a szomszédos Franciaország egy kolostorában kívánják elhelyezni. A kolostorba vonulást a férjétől 2003-ban elvált nő maga kérte.

Az 1996-ban letartóztatott nőt gyermekek fogva tartásáért, továbbá két kislány halálra éheztetéséért ítélték el. Férjét életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, és azt is kikötötték, hogy nem helyezhető idő előtt szabadlábra. A férfit hat lány elrablásában és megerőszakolásában, közülük kettő meggyilkolásában, kettő halálra éheztetésében, továbbá egy cinkostárs meggyilkolásában mondták ki bűnösnek.

Az asszony elengedése ellen néhány órán belül több tízezer aláírás gyűlt össze egy Facebook-oldalon, és a döntés ellen kedden több tüntetést is tartottak a brüsszeli igazságügyi palota előtt.