Tollakkal büntetik a cseh elnök toll-lenyúlását

Vágólapra másolva!
Több száz tollat és ceruzát kapott már eddig Václav Klaus a "Tollat az elnök úrnak!" akció keretében. A gyűjtés az után indult, hogy az interneten megjelent egy felvétel, amelyen az látszik, amint a cseh elnök április elején a zsebébe csúsztat egy tollat egy chilei sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Már több mint tizenháromezren csatlakoztak a Facebook közösségi portálon indult akcióhoz, amelynek keretében tollat és ceruzát gyűjtenek a cseh elnöknek. Az akció szervezője azt mondta, hogy tudomása szerint már több százan küldtek íróeszközt Václav Klausnak, a prágai elnöki hivatal szóvivője sem tudott pontos számot mondani, de azt megerősítette újságírók kérdésére, hogy valóban érkeztek tollak.

A budapesti Cseh Nagykövetségtől az [origo] azt az információt kapta, hogy oda valószínűleg nem küldtek tollakat.

A cseh elnök dél-amerikai körútjának utolsó állomásán, Santiago de Chilében tett zsebre egy töltőtollat vendéglátói megkérdezése nélkül április elején. Az ezt bemutató felvétel felkerült a YouTube videomegosztó portálra, és már több mint hétmillióan töltötték le. Az írószergyűjtési akciót ezután hirdették meg civilek "Tollat az elnök úrnak!" néven.