Menekülnek a rómaiak egy harmincéves földrengésjóslat miatt

róma, turisták
Vágólapra másolva!
Több ezren menekültek el az elmúlt napokban Rómából, mivel egy több mint harminc éve meghalt szeizmológus május 11-ére pusztító földrengést jelzett előre az olasz fővárosban.
Vágólapra másolva!

Az 1979-ben meghalt, autodidakta földrengéskutató Raffaele Bendani számításai szerint szerdán jelentős földrengés rázza meg Olaszország fővárosát. A tudós örökségét ápoló alapítvány vezetője szerint egyetlen dokumentum sem támasztja alá a dátumot, azt ennyire nyíltan nem határozta meg egyetlen jóslatában sem Bendani.

Ez viszont nem győzött meg több ezer rómait, sokan az elmúlt napokban pánikszerűen elhagyták a várost. Az ANSA olasz hírügynökség szerint több üzlet is bezárt szabadságra vagy betegségre hivatkozva. A római rendőrséghez rengeteg telefonhívás érkezett, ezért a városháza ingyenesen hívható telefonszámon próbálja megnyugtatni az aggódó embereket.

A vegyes megítélésű Bendani még életében több földrengést jelzett előre pontosan a bolygók állása alapján. Két éve a Rómától száz kilométerre lévő L'Aquilát pusztította el egy földrengés, akkor a természeti csapásban 308 ember halt meg.